Då vi upplever stress påverkas en rad funktioner i vår kropp. Vi kan hjälpa kroppen till balans bland annat genom att slappna av i muskler och ta kontakt med vårt naturliga andetag. Med den här guidade avslappningen får du en garanterad stressfri strund. <3
 

HOLISTISK Hathayoga

Yogan som jag leder har sitt ursprung i Hathayogan, som är den vanligaste yogaformen i väst. Hathayogan är en mjukare form av fysisk yoga där du inte är bunden till en fast serie av rörelser. Positionerna hålls något längre för att på så vis hitta in till din position och ta del av dess stärkande effekt. 

Den hathayoga som jag leder är en blandning mellan yin och yang, vilsam och dynamisk. Där vi både stärker upp kroppen och låter den få komma till ro. I de klasser jag leder finns även en stark närvaro av en terapeutisk yoga där vi lyssnar in vårt naturliga rörelsemönster, hjälper kroppen till en god hållning som påverkar hela ditt välmående. I klasserna använder vi oss ibland även av Yogabollar som släpper späningar och skapar cirkulation i din kropp.
Din närvaro och uppmärksamhet fördjupas och du känner dig stärkt och smidig i kroppen och mjuk i sinnet.

Onsdagar 19:15-20:30 Lugnett Studio start 21/8  16 ggr 2950:- hel termin
Tisdagar 18-19 Lugnett Studio start 10/9 13 ggr 2450:- hel termin

 

De-stress yoga och Restorative

Efter ha blivit sängliggande med ett överansträngt knä började jag instinktivt ligga med benen upp mot en vägg. Det jag märkte var att inte bara var skönt för knät, men att hela mitt  välmående förbättrades. Min kärlek för restorative yoga var född. En mjuk och vilsam yogaform där vi modifierar varje position med bolster, block och filtar för att låta kroppen återhämta från sjukdom, stress eller skada.

Restorative yoga balanserar kronisk stress på flera olika sätt, dels genom avslappningen som blir av att kroppen stöttas av de olika props (bolster, block, filtar) som används, dels på grund av de olika sekvenserna som är designade för att stötta kroppens återhämtning på olika sätt. Restorative är en rogivande yoga som stimulerar och lugnar kroppen, nerverna och de intre organen. En yoga som verkligen alla kan göra. I kurserna De-stress lär du dig vad som sker i kroppen vid stress och hur vi kan återskapa balans.

Söndagar 16-17:30 Lugnett start 10/11  5 ggr 1150:-

 

Terapeutisk yoga med bollar

För några år sedan fann jag dessa specialutformade yogabollarna och började ta in dem i mina klasser. Alla fullkomligt älskade dem då det ger en direkt och effektiv massage till spända områden. Bollarna går djupt in i både bindväv och muskler, skapar cirkulation och på så vis nytt flöde i kroppen så nya friska celler kan byggas. Genom trycket hjälper dem även muskler att mjukna och spänningar att slappna av.  I ett samarbete med yogastudion Villavi har vi tagit fram ett helt koncept bollyoga med folders, filmer och såklart bollar att köpa för hemmabruk. Några gånger om året håller jag Embodied bollyoga workshop där vi går djupare in både i yogan och muskler samt utbildar lärare i att instruera bollyoga.

Specialklasser 6 & 13 augusti 19-20:30 läs mer om dessa i kalendern på första sidan.
250:- anmäl dig via mail info@happymeyoga.se eller på boka direkt.