reiki healing


Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet. Reiki klassas idag som rehabiliterande friskvård av Skatteverket och  i USA och många andra länder för läkning inom sjukvården.

Hur går en session till?
Du ligger bekvämt på en bred massagebänk. Under sessionen har du dina kläder på dig så välj mjuka kläder som är sköna att vila i. Reiki kan göras med en lätt statisk beröring av tryck, eller utövarens händer kan vara några centimeter över kroppen på handpositionerna utan någon verklig beröring. Det finns vanliga handplaceringar som börjar vid huvudet eller fötterna och undvik alla känsliga kroppsdelar. 

Vad kan jag förvänta mig?
De flesta kunder känner en känsla av avkoppling och lugn. Sinnet kan känna sig lugnt och din fysiska  avslappnad. Reiki är så avslappnande att kunder kan somna under sessionen. Oroa dig dock inte, du kommer fortfarande att få alla fördelarna med sessionen, sovande eller vaken.

Räcker en session eller behöver jag en serie sessioner?
En session är en bra start! Du ser själv hur Reiki får dig att känna dig, om den är avslappnande, om du känner mer tydlighet efter sessionen. Många fortsätter att köpa en serie sessioner för att successivt arbeta med sina nuvarande wellnessmål.

Är Reiki för ett akut tillstånd eller ett kroniskt tillstånd?
Om du har ett akut tillstånd bör du uppsöka en licensierad läkare. Om du har en kronisk eller aktuell problem kan Reiki vara ett utmärkt komplement i din läkningsprocess.

Efter en session: 

Drick mycket vatten för att hydrera din kropp eftersom kroppens energisystem kan röra sig mer optimalt, så ta hand om dig själv med vatten och hälsosam mat under dagen. Det är fördelaktigt att spendera lite tyst tid den dagen eller kvällen efter din session för att skriva dagbok eller att fundera eftersom det kan ha ge dig insikter och ytterligare mental tydlighet när din kropp fortsätter att bearbeta Reiki-sessionen.

Forskning om Reiki

Reiki healing på Lugnett Studio i Täby och Lilla Lugnett Bålsta
Reiki healing på Lugnett Studio i Täby och Lilla Lugnett Bålsta
BEHANDLINGAR:
REIKI
40-60 Minuter. 690:-

Du kan läsa om Reiki i tidningen NÄRA Mars 2022 som gjorde ett reportage hos mig om just reiki.

"Jag får en lugn och trygg känsla som att jag ligger under ett varmt tyngdtäcke"