KAKAOCEREMONI

Kakao - gudarnas gåva som Carl von Linné kallade det - är i sin renaste form är ett så kallat superfood på grund av sin näringstäthet. Hon är rik  på vitaminer som A, C, E, B1, B2, B3, B5 och olika mineraler som zink, fosfor, järn, kalcium, kalium och magnesium. Kakao har också höga nivåer av aminosyror och är känt för sitt höga ORAC-värde, vilket placerar den bland de mest antioxidantrika livsmedlen. Något annat intressant med kakao är att det är den enda växten vi vet som innehåller anandamid även kallad "The bliss chemical" (finns även i bröstmjölk) och kan ge oss en känsla av välmående.
Andra ämnen som hon bär är:
Tryptophan och fenyeltylamin PEA - endorfin som ökar glädje
Theobromin - ökar blodflöde och syresättning i kroppen
Aminosyror och flavonoider som dämpar inflammationer i kroppen

De rika näringsämnena som var och en bidrar till välmående fysisk som mental, men även spirituellt då hon ses vara en dryck som hjälper oss i kontakt med vår egen sanning, vår essens och väg i livet. Hon hjälper oss öppna hjärta och sinne och förstärker våra band till moder jord.

Den kakao som används vid ceremonier är en speciellt utvunnen kakao som plockats i syfte att användas vid ceremonier och hela tillverkningskedjan är rättvis och varsam, från skörd till ferementering, rostning och malning. Ceremonell kakao är ren utan tillsatser och även utan att något har tagits bort, vilket behåller de medicinska effekterna som kakaobönan innehåller. Mycket av näringen försvinner annars bort vid hantering av "vanligt" kakaopulver.

En kakaoceremoni hjälper oss att grunda i moder jord, öppna upp våra hjärtan och komma i kontakt med vår egen gudomlighet, vår innersta essens, vår längtan och vårt syfte.  I en ceremoni stannar vi och reflekterar över detta, dricker vår kakao långsamt, njutningsfull och med närvaro. Allt i en stämningsfull ring fylld med ljus, kristaller och värme.

Gör din egen kakaodryck
ca 2 msk  ceremoniell kakao
ca 1,5 dl valfri vätska så som vatten eller plantmjölk
För att förhöja smaken kan man tillsätta en nypa salt och lite chilliflakes som också hjälper kroppen att fånga upp näringen.
Andra smaksättningar kan vara kanel, kardemumma, vanilj eller liknande.

Lägg kakao och smaksättning i din favoritkopp
Värm varsamt vätskan till max 60 grader
Häll sakta över vätskan till kakoblandningen och vispa samtidigt tills allt lösts upp. 
Tänd ett ljus och en rökelse
Kom till stillhet med din kopp
Känn din kropp och sätt en intention
I närvaro drick henne långsamt

Kakaoceremoni
Kakaoceremoni
Spirituell ceremoni
Spirituell ceremoni
Ceremonell kakao från Ecuador
Ceremonell kakao från Ecuador