Kurser i att leda barnyoga

UTBILDNING I ATT LEDA BARNYOGA
LÄRARE EMMA ÖSTRÖM

BARNYOGAKURSER för dig som lever eller arbetar med barn och vill få kunskap att själv få kunskap om -och leda barnyoga i ditt arbete eller privat.

Barnyoga är en lekfull och inspirerande aktivitet där barnen lär känna sig själva och sin kropp, tanke och känslor utan presatation och krav. Istället ligger fokus på att lära känna sig själv -utan rätt eller fel. Övningarna vi gör i barnyoga är anpassade och lekfulla men samtidigt kan verka stärkande eller avslappnande. Vi använder barnens utvecklingsnivå och tränar och blir medvetna om andning, balans, fokus och närvaro på anpassat vis. Med sin nyvunna kroppskännedom växer självkänsla och värdet av att vara just jag, men även i relation till omgivningen och våra medmänniskor. Övningarna är viktiga redskap att ta med sig i livet för att lindra stress, öka flexibiltet och hållning samt öka välmåendet i stort.
 

Grundkurs 1 YOGA med barn i ålder 4-12 år

I denna kurs får du grunderna i att lära ut barnyoga. En inspirerande och lekfull kurs där du får kunskap till hur du kan skapa egna lustfyllda yogapass för barn i ådern 4-12 år. I kursen ingår kompendium med övningar som du direkt kan börja lära ut. En del av kursmomenten sker digitalt och ger dig tillgång till filmer och filer som du kan återkomma till när du vill. För att bli godkänd behöver du lämna in enklare hemuppgift som visar att du har förstått materialet vi går igenom. 

Under kursen går vi igenom:
Yogaövningar - anpassade för olika åldrar
Andningsövningar - anpassade för det växande barnet
Avslappning - guidade avslappningar och trix för att få barn till ro
Yogasagor - leda, inspiration och skapa egna sagor för de yngre barnen
Självstärkande övningar - lekar och övningar som stärker barnens självkänsla
Gruppövningar - paryoga samt stärkande gruppövningar för de äldre barnen
Familjeyoga - hur kan man lägga upp familjeyogapass
Bygga yogapass - hur vi planerar och skapar yogapass för barn

Vi går även igenom enklare fysiologi och anatomi för barnyoga.
I det digitala materialet får du även massa matnyttigt som hur du kan jobba vidare med barnyoga, hur du annonserar, tar betalt och vart du kan hålla din yoga med mera. Alla som går kursen blir inbjudna till en sluten Facebook-grupp där vi kan fortsätta hålla kontakt och inspireras i barnyogans värld.

Fika och frukt serveras under dagen. Medtag egen lunch.

Investering 1500:-
Lördag 28 november 2020  kl. 10-16

Grundkurs 2 Terapeutisk yoga för barn
-Stresshantering, Meditation & Mindfulness


Den här kursen ligger fokus på hur yoga och meditation kan lindra stresssymptom så som magont, huvudvärk och oro. Men ger såklart även harmoni även utan dessa symptomer.
Enligt forskning visar det sig att barn som får träna avslappning, meditation och mindfulness ökar medkänsla för sig själv och andra, visar upp förbättrad kognitiv förmåga, starkare arbetsminne, självreglering av stormiga känslor och till och med förbättrade betyg.  

Under kursen går vi igenom:
Stress, nervsystem, vad som sker i kroppen
Andningsövningar för barn 
Guidad avslappning
Yogaövningar som hjälper barnen att släppa stress och spänningar
Vad är mindfulness & mindfulness för barn med övningar
Varför meditation och hur skapar man meditation för barn
Stärka självkänsla genom tanken

En spännande kurs där vi utforskar vad som på riktigt sker i hjärnan då vi tränar den och hur vi kan skapa en bättre mental hälsa med meditation och mindfulness övningar med barnen.

Efter avslutad kurs har du tillräckligt med kunskap att guida dig själv och barnen till avslappning. Du får kompendium med övningar till hjälp.
Enklare fika och frukt serveras under dagen. Medtag egen lunch.

Investering 1500:-
Lördag 10-16
Datum kommer

OM LÄRARE EMMA ÖSTRÖM

Jag som leder dessa kurser är utbildad inom bland annat terapeutisk yoga och yoga för barn.
Under flera år har jag undervisat barn i olika åldrar, arrangerat yogaläger för barn, spelat in yogafilmer för barn för Family yoga och även omtyckta meditationer för barn som finns på kanalen Emma Öström Yoga på youtube. samt på den stora satsningen av meditationsappen 29K. Jag är även 3-barns mamma och har under åren yogat med mina egna barn - och deras vänner - i olika åldrar och utmaningar. I undervisningen delar jag med mig både personliga lärdomar och erfarenheter men även forskning och yogatraditioner. Jag finns med dig hela resan och fortfarande efter avslutad kurs har jag elever som kontaktar mig för frågor och råd kring deras egna resa med barnyoga och uppdrag de får.

De som går mina kurser är allt från yogalärare, barnläkare, pedagoger inom förskola-skola till föräldrar som vill lära sig mera och yoga med sina egna barn hemma. Så länge du har intresse är du varmt välkommen att gå mina kurser!!

Kram Emma
 


DIPLOMERAD BARNYOGALÄRARE
För att bli diplomerad barnyogalärare krävs att du går båda kurserna.

Du kan ta dem i vilken ordning och takt du själv önskar.

 

Deltagarnas egna ord

"Hade helt fantastiska och inspirerande dagar. "
 
" I helgen har du delat med dig av din kunskap, men det har varit så mycket mer än så. Du har delat med dig av din gåva. 

"Det finns inga gränser på människans växande när vi tillåter oss att se bortom osynliga gränser. Tack för allt "

"Vi fick många konkreta verktyg och tips som hjälper att komma i gång i rollen som barnyogalärare direkt"