Happy me kids Barnyoga

Vårt samhälle rör sig allt snabbare. Både vuxna och barn upplever i större utsträckning stress och ohälsa kopplat till stress. Med enkla men kraftfulla övningar kan vi vända trenden, förebygga stress och istället ge förutsättningar för barnen att bli trygga och harmoniska. I forskning har man sett tydliga positiva förändringar på barn som regelbundet tränat på yoga, meditation och mindfulness.

Happy me kids håller barnyogakurser och barnyogaläger, men håller även utbildningar och föreläser inom stress, mindfulness, yoga och andra metoder utvecklade för barn vars syfte är att:
-skapa lugn och ro / minska stress
-fördjupa närvaro och fokus
-ge kunskap om kroppsmedvetenhet och hållning
-stärka självkänsla
-stärka empati mot sig själva och sin omgivning

I yogaklasserna hämtar vi inspiration från vår egen kropp, känslor och våra sinnen, omvärlden, djur, natur, sagor och varandra för att skapa fantasifulla och levande klasser där vi utforskar vår kroppsmedvetenhet, aktivitet och vila, inre styrka, självkänsla, respekt och kärlek - för oss själva och andra. 

Vare sig du är rektor, förälder, yogalärare, lärare, pedagog eller på annat sätt involverad eller intresserad av att lära dig lära dig mera om barn och yoga/leda yoga för barn, så är du varmt välkommen att höra av dig!

Jag har fått äran att möta en gäng fantastiska människor under utbildningarna med varierande bakgrund så som Ekologisk hallonbonde, Coach, Lärare,Förskolelärare, Förälder och Yogalärare.  Nedan ser du några av deras egna ord om kursen:
 

"Happy Me Yogas barnyogalärarutbildning var ett otroligt inspirerande och lärorikt startskott för att nå min dröm att arbeta med yoga och barnyoga. Utbildningen innehöll många olika - högst relevanta - delar som känns användbara inte bara i barnyogan specifikt utan även i yoga för andra åldrar samt i arbetet med barn generellt. För min del innehöll utbildningen många av de delar som jag i många år drömt om att arbeta med - med fokus på just barn - men inte vetat hur jag skulle kunna göra det. Helgen lämnade efter sig så många nya idéer och tankar och en stor dos inspiration inför mitt kommande uppdrag som barnyogalärare, och jag är så peppad på att få börja sprida yogan till barn."  -Josefin Trygg

"Emmas mjuka, säkra och trygga sätt gör att man snabbt blir bekväm. Att få prova på praktiska övningar är ett bra sätt för mig för att sedan kunna förmedla vidare barnyogan. Hade två helt fantastiska och inspirerande dagar. 
Nu ser jag fram emot att få ge barn en möjlighet att få in yogan i sitt liv och få dem att växa till trygga, kärleksfulla människor med en god självkännedom."
- Caroline Gustafsson

"Emma är en varm och kunnig person som delar med sig av sina erfarenheter. Hon förmedlar yogan med ett lugn och glimten i ögat och lyckas få oss deltagare att agera som barn när vi "övar" på olika positioner.
Bra blandning av teori och praktik och jag uppskattar att vi fick prova många övningar/avslappningstekniker/mindfulnessövningar etc. Vi fick många konkreta verktyg och tips som hjälper att komma i gång i rollen som barnyogalärare direkt"
-Annica Thomsson
 


"Be the change you want
to see in the world"

-Gandhi

 


Deltagarnas egna ord om kursen:
 
" I helgen har du delat med dig av din kunskap, men det har varit så mycket mer än så. Du har delat med dig av din gåva. Gåvan som får din själ att dansa. Du har visat mig hur sann inspiration ser ut. När du instruerat oss i Barnyoga lyser det i dina ögon, och jag tänker att det är så vi människor ser ut när vi lever genom vårt sanna jag. Dina ord har etsat sig fast i mig: "Jag är en tillgång för alla som får ta del av mitt sanna jag". Och ja, när vi får dela med oss av något som kommer inifrån växer vi. Det finns inga gränser på människans växande när vi tillåter oss att se bortom osynliga gränser. Tack för allt "
- Sandra Aggemo
 

Investering 3600:- inkl kompendium, te och frukt
Ny kurs planerad 10-11 mars 2018
Preliminära tider:
Lördag 9-16
Söndag 9-15:30

Kursen hålls på Lugnett, Täby i fina, ljusa yogalokaler med tillgång till kök.
Parkering finns utanför. Buss från Danderyds Sjukhus går utanför och Roslagsbanan från Östra Station stannar vid Täby Kyrkby med 10 minuters promenad därifrån.

För information och anmälan maila till info@happymeyoga.se